2009-05-19 | 20:14:16

Byggsamråd

Idag var det uppställning kl 10:45 hos byggnadsnämden :-)Där träffade vi byggnadsinspektören, vår kvalitetsansvarig som skall se till att huset byggs efter konstens alla regler och påpekar ev fel o brister. Vi fick även träffa vår byggledare Olle Johansson och såklart vår säljare Arne Strandänger.

Byggnadsinspektören ville veta mått och ritning på hus o garage samt placering på tomten osv.. efter mötet bjöd Byggl, Olle på lunch sen for vi till tomten för att han skulle få se vart den låg.
Sen parkerade vi oss på Arnes kontor där vi plöjde igenom Byggstartsprotokollet
vi checkade av våra underentreprenörer till markarbete, grund, bygg, vs, EL osv

Alla hantverkare anlitas lokalt vilket vi gillar skarpt!

SMV har även fixat så att vi e försäkrade med byggfelsförsäkring under byggtiden vilket känns mycket betryggande. Har sett och hört skräckexempel om vissa billiga nyproduktioner med bla, fuskbygge, fuktskador osv..

Tycker verkligen synd om den här killen : Varning För Älvsbyhus

Prel inflyttningsdatum 29 September
2009-05-18 | 11:54:39

Duschdörrar

Vi skall ha kaklat badrum och har därför kikat efter olika duschdörrar som skulle passa. hittade en bra sida med bra priser!

kolla in den här

frostad


www.geysir.se

Frostat e supersnyggt tycker jag! dessutom har vi så mycke kalk i vattnen på Gotland så om vi skulle välja klarglas så fick vi putsa till förbannelse :-) dessutom hade det varit snyggt med mörkgrått golv men det funkar inte heller, vi får se när det närmar sig kakelval vad det blir! frågan är bara vilka mått som passar bäst? badrummet e ju inte superstort.
2009-05-10 | 10:35:07

Första inköpet till huset

Var på IKEA kalmar igår, riktigt trevligt faktiskt :-D
Köpte köksön STENSTORP som vi suktat efter länge nu! 2 barstolar blev det oxå! kan riktigt längta efter att få sätta mig där i köket med kaffe o morgontidningen!
Såg på lite andra bloggar som jag följer (vibyggerhus.se/smålandsvillan) att en del är i full gång med att bygga altan! åh va vi längtar till nästa sommar då vi får bygga vår egen :-D

Om 16 långa veckor kommer huset!!